Jednoduchá nepečená čokoládová torta s banánom a arašidmi.

Táto jednoduchá nepečená torta je dokonalou kombináciou čokolády, banánu a chrumkavých arašidov.🎂

Pripravíte ho bez pečenia a s minimálnou námahou — a výsledok rozhodne stojí za to!

Čo budeme potrebovať:

Korpus:

  • 200 g kakaových alebo čokoládových sušienok (napr. BeBe, Derby)

  • 100 g pražených nesolených arašidov (prípadne vlašské orechy alebo mandle)

  • 100 g roztopeného masla

Smotanový krém:

  • 1 zrelý banán

  • 300 g smotanového syra (Lučina, Philadelphia alebo Mascarpone, izbovej teploty)

  • 100 g preosiateho práškového cukru

  • 200 ml studenej smotany na šľahanie (33 % tuku)

Čokoládový krém (Ganache):

  • 150 g horkej čokolády (s obsahom kakaa aspoň 50 %)

  • 100 ml smotany na šľahanie (33 % tuku)

  • štipka soli

Na ozdobu:

  • nahrubo nastrúhaná biela čokoláda

Na formu:

  • papier na pečenie alebo tortová fólia

  • maslo na vymazanie bokov (voliteľné)

Ako postupovať:

1. Príprava korpusu: Dno tortovej formy s priemerom 22–24 cm najskôr vyložte papierom na pečenie. Boky môžete potrieť maslom a vystlať papierom alebo fóliou, aby sa torta ľahšie vyberala.

Arašidy nasekajte na malé kúsky (nemusí byť úplne na prášok) a sušienky podrvte najemno. Obe suroviny zmiešajte v mise a pridajte roztopené maslo. Vzniknutú zmes rovnomerne utlačte na dno formy a podľa želania vytvorte aj mierne vyvýšené okraje. Vložte korpus do chladničky minimálne na 30 minút.

2. Smotanový krém a vrstvenie: Počas chladenia korpusu vyšľahajte smotanu na tuhú šľahačku s práškovým cukrom. V samostatnej miske rozmiešajte smotanový syr, potom doňho opatrne primiešajte šľahačku.

Na vychladený korpus natrite polovicu krému. Banán nakrájajte na kolieska a rozložte ich na krém. Potom pridajte zvyšok smotanového krému a povrch pekne uhlaďte. Tortu opäť vložte na 30–60 minút do chladničky.

3. Čokoládový krém a dokončenie: Čokoládu nalámte na menšie kúsky. Smotanu ohrejte (nechajte ju tesne pred bodom varu) a nalejte na čokoládu, pridajte štipku soli. Nechajte minútu postáť a potom premiešajte do hladkej ganache. Po miernom vychladnutí ju rozotrite na povrch torty.

Kým je ganache ešte mäkká, tortu posypte nastrúhanou bielou čokoládou.

4. Chladenie a podávanie: Tortu nechajte dôkladne stuhnúť v chladničke aspoň 3 hodiny, ideálne cez noc. Pred podávaním odstráňte boky formy a papier, tortu krájajte ostrým nožom, ktorý si môžete namáčať do horúcej vody, aby boli rezy hladké.

Prajeme Vám dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho tiež určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

Zdroj:https://www.youtube.com/watch?v=M0jf5rccW5c&ab_channel=Gesundundschnell

Ďalšie chutné recepty: 

Čučoriedková torta s piškótami a pudingovým krémom: nepečený dezert, ktorý si zamilujete!

Vrstvený makový koláč s bielou čokoládou a jemným krémom