Lahodný, jemný a ovocný koláč, ktorý si zamilujete už po prvom súste!💛
Ak hľadáte dokonalý dezert, ktorý spája jemnosť tvarohu, sladkosť broskýň a kakaový korpus, ste na správnej adrese!
Tento koláč je ako stvorený na nedeľné popoludnie, rodinnú oslavu či k šálke horúceho čaju. 🍰
☕ Poďte si ho pripraviť spolu s nami!
🛒 Ingrediencie:
Na cesto:
-
200 g masla
-
100 g cukru
-
2 vajcia
-
380 g hladkej múky
-
2 ČL kakaa
-
10 g prášku do pečiva
-
štipka soli
Na plnku:
-
1 kg tvarohového syra (jemného)
-
200 g cukru
-
4 vajcia
-
3 lyžice kukuričného škrobu
-
150 g masla (roztopeného)
-
350 ml konzervovaných broskýň (nakrájaných)
Postup:
-
Príprava cesta:
V miske najskôr vyšľahajte zmäknuté maslo s cukrom do peny, potom postupne pridajte vajcia. V ďalšej miske zmiešajte múku, kakao, prášok do pečiva a soľ. Suché ingrediencie pridajte k maslovej zmesi a vypracujte cesto. -
Formovanie:
Cesto potom rovnomerne rozložte do vymastenej a múkou vysypanej formy (ideálne tortovej alebo obdĺžnikovej). -
Príprava plnky:
Tvaroh vymiešajte s cukrom, pridajte vajcia, škrob a nakoniec roztopené maslo. Všetko dôkladne premiešajte, aby vznikla hladká hmota. -
Zloženie koláča:
Tvarohovú plnku nalejte na pripravené cesto. Na vrch poukladajte kúsky cesta. -
Pečenie:
Pečte v predhriatej rúre pri teplote 180 °C (356 °F) približne 60 minút. Po dopečení nechajte koláč vychladnúť, aby plnka spevnela.
Tento koláč je ako sladké pohladenie na duši – spojenie kakaového základu s krémovým tvarohom a šťavnatými broskyňami je jednoducho neodolateľné. 😍
Vyskúšajte ho a podeľte sa s blízkymi – určite zožne úspech!
Prajeme Vám dobrú chuť!
Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho tiež určite zamilujú.
Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.
Zdroj: https://www.youtube.com/watch?v=LgCICKh7yMI&ab_channel=Przepisys%C4%85%C5%82atwe%21
Ďalšie chutné recepty:
Krehký a sladký dezert z lístkového cesta.
Mramorový cheesecake – dezert, ktorý očarí chuť aj zrak!