VÝBORNÝ DOMÁCI recept na džem z višní od našej babičky

Tento jednoduchý recept na višňový džem je ideálny, ak máte veľa čerstvých višní.

Použitie agar-agaru zabezpečí krásnu konzistenciu bez použitia želatíny.

Džem je prírodne sladký a plný chuti, ideálny na pečivo alebo do dezertov.

Ingrediencie:

  • 1 kg višní bez kôstok

  • 500 g cukru

  • 8 g agar-agaru

Postup na domáci višňový džem s agar-agarom:

  1. Višne najskôr očistite a potom odstráňte kôstky. 🍒

  2. Vložte višne následne do hrnca, pridajte cukor a dobre premiešajte.

  3. Nechajte ovocie s cukrom odpočívať asi 30 minút, aby pustilo šťavu.

  4. Agar-agar potom rozpustite v troch lyžiciach vody podľa návodu na obale. 💧

  5. Zmes višní a cukru priveďte do varu na strednom ohni a varte asi 10 minút, občas premiešajte.

  6. Pridajte rozpustený agar-agar a varte ešte 3–5 minút, kým džem nezačne hustnúť.

  7. Horúci džem nalejte do sterilizovaných pohárov, uzavrite viečkom a nechajte vychladnúť.

Džem nechajte dôkladne vychladiť a uskladnite v čistých sterilizovaných pohároch. T

ento domácí višňový džem vás poteší svojou prirodzenou chuťou aj konzistenciou. Užívajte si ho počas celého roka!

Prajeme Vám dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho tiež určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

Zdroj: https://www.youtube.com/watch?v=RiAVX_81SFE&ab_channel=%D0%92%D1%8B%D0%BF%D0%B5%D1%87%D0%BA%D0%B0%D0%B8%D0%BA%D1%83%D0%BB%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F.

Ďalšie chutné recepty: 

Malé čokoládové zázraky – mini tortičky, ktoré rozmaznajú vaše chuťové poháriky!

Rýchla príprava, skvelý výsledok – piškótová roláda s Nutellou.