Letný cheesecake s marhuľami a citrónovým želé – svieža pochúťka bez výčitiek

Tento nepečený cheesecake s marhuľami, jemným krémom a dvoma vrstvami želé je ako stvorený na horúce dni.🍋💛

Je plný prirodzenej sladkosti, ľahký na žalúdok a krásne farebný.

Ingrediencie:

Na základ:

90 g ovsených vločiek

15 g mandlí

5–6 sušených datlí

30 g rozpusteného masla

Štipka soli1–2 čajové lyžičky vody (ak je zmes príliš suchá)

Na marhuľové pyré:

300 g marhúľ (s kôstkami, ktoré potom odstránime)

1 polievková lyžica citrónovej šťavy

1 čajová lyžička sladidla podľa chuti (erytritol, med, stévia, sirup z topinamburu) – voliteľné

Na cheesecake vrstvu:

230 g mäkkého tvarohu (alebo ricotty či smotanového syra)

100 g gréckeho jogurtu alebo kyslej smotany

90 g marhuľového pyré

200 ml hustej smotany (33 % tuku)

7 g želatíny

30 ml vody

1 čajová lyžička sladidla podľa chuti (erytritol, med, stévia, sirup z topinamburu)

Na marhuľové želé:

170 g marhuľového pyré

40 g vody

6 g želatíny

Na citrónové želé:

230 g vody

8 g želatíny

1 polievková lyžica citrónovej šťavy

15–20 g sladidla podľa chuti (erytritol, med) – voliteľné

 

POSTUP

Základ:
Rozmixujte najskôr ovsené vločky spolu s mandľami a datľami na jemnú zmes. Pridajte potom rozpustené maslo, štipku soli a v prípade potreby aj lyžičku vody, aby sa všetko spojilo. Zmes natlačte na dno tortovej formy (cca 20 cm) vystlanej papierom a dajte chladiť.

Marhuľové pyré:
Marhule bez kôstok potom krátko povarte s citrónovou šťavou. V prípade potreby oslaďte. Potom ich rozmixujte dohladka. Časť pyré si odložte na želé.

Cheesecake vrstva:
Želatínu nechajte napučať vo vode, potom ju jemne zohrejte, kým sa nerozpustí. V miske následne  vymiešajte tvaroh, jogurt, smotanu, časť marhuľového pyré a sladidlo. Pridajte rozpustenú želatínu a dobre premiešajte. Krém nalejte na ovsený základ a nechajte stuhnúť v chladničke.

Marhuľové želé:
Zvyšné pyré nakoniec zmiešajte s vodou a želatínou, ktorú ste nechali napučať a následne roztopili. Po úplnom vychladnutí nalejte na stuhnutý krém a potom nechajte znova tuhnúť.

Citrónové želé:
Zmiešajte vodu, citrónovú šťavu, sladidlo a rozpustenú želatínu. Keď želé vychladne, zalejte ním vrchnú vrstvu dezertu. Opäť nechajte zatuhnúť v chladničke.


Tento viacvrstvový dezert nie je len lahodný, ale aj oku lahodiaci.

Podávajte ho dobre vychladený a doprajte si sladkú chvíľku bez výčitiek. 🍑🍋💛

Prajeme Vám dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho tiež určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

Zdroj: https://www.youtube.com/watch?v=l1hELDh_eDY&ab_channel=S%C3%BC%C3%9FeLeichtigkeit

Ďalšie chutné recepty: 

Jednoduchý veterník z plechu nemá u nás doma žiadnu konkurenciu: Celá rodina po skončení oslavy pýtala recept!

Jemná roláda s lieskovými orieškami: Okamžite sme ju museli doma vyskúšať!