Tento nepečený cheesecake s marhuľami, jemným krémom a dvoma vrstvami želé je ako stvorený na horúce dni.🍋💛
Je plný prirodzenej sladkosti, ľahký na žalúdok a krásne farebný.
Ingrediencie:
Na základ:
90 g ovsených vločiek
15 g mandlí
5–6 sušených datlí
30 g rozpusteného masla
Štipka soli1–2 čajové lyžičky vody (ak je zmes príliš suchá)
Na marhuľové pyré:
300 g marhúľ (s kôstkami, ktoré potom odstránime)
1 polievková lyžica citrónovej šťavy
1 čajová lyžička sladidla podľa chuti (erytritol, med, stévia, sirup z topinamburu) – voliteľné
Na cheesecake vrstvu:
230 g mäkkého tvarohu (alebo ricotty či smotanového syra)
100 g gréckeho jogurtu alebo kyslej smotany
90 g marhuľového pyré
200 ml hustej smotany (33 % tuku)
7 g želatíny
30 ml vody
1 čajová lyžička sladidla podľa chuti (erytritol, med, stévia, sirup z topinamburu)
Na marhuľové želé:
170 g marhuľového pyré
40 g vody
6 g želatíny
Na citrónové želé:
230 g vody
8 g želatíny
1 polievková lyžica citrónovej šťavy
15–20 g sladidla podľa chuti (erytritol, med) – voliteľné
POSTUP
Základ:
Rozmixujte najskôr ovsené vločky spolu s mandľami a datľami na jemnú zmes. Pridajte potom rozpustené maslo, štipku soli a v prípade potreby aj lyžičku vody, aby sa všetko spojilo. Zmes natlačte na dno tortovej formy (cca 20 cm) vystlanej papierom a dajte chladiť.
Marhuľové pyré:
Marhule bez kôstok potom krátko povarte s citrónovou šťavou. V prípade potreby oslaďte. Potom ich rozmixujte dohladka. Časť pyré si odložte na želé.
Cheesecake vrstva:
Želatínu nechajte napučať vo vode, potom ju jemne zohrejte, kým sa nerozpustí. V miske následne vymiešajte tvaroh, jogurt, smotanu, časť marhuľového pyré a sladidlo. Pridajte rozpustenú želatínu a dobre premiešajte. Krém nalejte na ovsený základ a nechajte stuhnúť v chladničke.
Marhuľové želé:
Zvyšné pyré nakoniec zmiešajte s vodou a želatínou, ktorú ste nechali napučať a následne roztopili. Po úplnom vychladnutí nalejte na stuhnutý krém a potom nechajte znova tuhnúť.
Citrónové želé:
Zmiešajte vodu, citrónovú šťavu, sladidlo a rozpustenú želatínu. Keď želé vychladne, zalejte ním vrchnú vrstvu dezertu. Opäť nechajte zatuhnúť v chladničke.
Tento viacvrstvový dezert nie je len lahodný, ale aj oku lahodiaci.
Podávajte ho dobre vychladený a doprajte si sladkú chvíľku bez výčitiek. 🍑🍋💛
Prajeme Vám dobrú chuť!
Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho tiež určite zamilujú.
Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.
Zdroj: https://www.youtube.com/watch?v=l1hELDh_eDY&ab_channel=S%C3%BC%C3%9FeLeichtigkeit
Ďalšie chutné recepty:
Jemná roláda s lieskovými orieškami: Okamžite sme ju museli doma vyskúšať!