Torta, ktorá je exotická a kombinuje osviežujúcu chuť manga a lahodný krém roztopí srdce každého maškrtníka. 🍰
Ideálny dezert na letné dni a oslavy!
INGREDIENCIE A POSTUP:
- forma 22 cm papier
- fólia na boky
Cesto
6 bielkov
štipka soli
200 g cukor
- Najskôr si vyšľaháme sneh.
6 žĺtkov pridávame po 1 žĺtku do snehu a šľaháme
210 g múka hl.
10 g vanil. cukor
60 ml mlieko
70 g roztopené maslo
- všetko spolu zmiešať a potom naliať do formy s papierom
- pečieme 180 stup.45 minút
- chladný korpus ďalej rozkrojíme na 4 časti
- Pokračujeme tým, že si olúpeme1 mango.
- Oddelíme 6 plátkov a ostatné potom rozmixujeme na pyré.
Krém
300 ml smotana 36 %
500 g mascarpone
100 g práškový cukor
10 ml vanil. extrakt
- všetko vyšľahať a primiešať mangové pyré
Sirup na pláty
80 ml voda
60 g práškový cukor
šťava z 1 citróna spolu povariť
Krém na potretie
250 g mascarpone
100 g mäkké maslo
60 g práškový cukor spolu vyšľahať
Poleva na boky
80 g biela čokoláda
2 pol. lyžice rastl.olej
2 kvapky žltej potr. farby zohriať a vymiešať
Na začiatok do formy s fóliou vložíme plát potrieme ho sirupom a potom taktiež krémom. To opakujeme 3 krát a štvrtý plát potrieme zospodu iba sirupom. Následne celý koláč zakryjeme fóliou a potom dáme do chladničky na celú noc. Stuhnutý koláč vyberieme z formy celý potrieme krémom. Následne do stredu uložíme plátky manga a potom ozdobíme ostatným krémom po bokoch. Nakoniec ozdobne prelejeme žltú polevu.
A máme hotovo.😊
Mňam!
Prajeme Vám dobrú chuť.
Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú.
Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.
Zdroj: https://www.youtube.com/watch?v=41GNEpQUpwo&ab_channel=%D0%A1%D0%9D%D0%B0%D0%BC%D0%B8%D0%92%D0%9A%D0%A3%D0%A1%D0%9D%D0%9E
Ďalšie recepty pre Vás:
Naše obľúbené zemiaky z jedného plechu: S mäskom, syrom a šampiňónmi nemajú žiadnu chybu!